top of page

Splošni pogoji poslovanja

Omogočamo naročila preko spletne trgovine Hulkporium in e-poštnega naslova hulk@hulktheyorkie.com

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni od trenutka nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Z registracijo na https://www.hulktheyorkie.com postanete uporabnik Hulkporiuma. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani vpisani z Google ali Facebook računom.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo, ki je enako Google računu.

Dostopnost informacij


Hulkporium se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 

a) identiteto (ime in sedež, davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti artiklov, materialov oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba artiklov in cene


Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Hulkporium osvežujejo in pogosto spreminjajo. Cena v spletni trgovini Hulkporium je enaka za vse registrirane člane. Vse cene so brez DDV, saj nismo zavezanci za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene


Kupoprodajna pogodba med Hulkporium-om in kupcem je v spletni trgovini Hulkporium sklenjena v trenutku, ko Hulkporium kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Hulkporium kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Hulkporium-a in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Za salone in trgovinice v času od 1.11. do 20.1. zaradi povečanega števila rednih naročil ne šivamo.

Načini plačila

Spletna trgovina Hulkporium omogoča naslednje načine plačila

 1. po predračunu (UPN nalogu) na račun Hulkporium-a (Mishamish s.p.),

 2. s Paypalom na račun Hulkporiuma

 

Plačila po predračunu: Pri oddaji spletnega naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun, ki je veljaven 5 delovnih dni. Naročilo bomo izvršili v najkasneje 10 delovnih dneh po prejemu plačila na naš TRR. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov hulk@hulktheyorkie.com

 

Dostava

Za dostavo pošiljke skrbi Pošta Slovenije. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Cena dostave je 3,50 EUR.

Dostavo blaga za katero ni predvidena brezplačna dostava ali ni v teh pogojih navedena druga cena dostave, bomo zaračunali glede na težo po ceniku Pošte Slovenije, z dodatkom stroškov za manipulacije in pakiranje.
Dostavo izven Slovenije bomo zaračunali posebej po ceniku Pošte Slovenije.

Dostava za nakupe nad 50 EUR je brezplačna.

Rok dobave

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 3 - 15 delovnih dni po prejemu vašega plačila, saj so izdelki ročno narejeni in se šivajo sproti. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času.
Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja od 8 -20 delovnih dni ali izjemoma celo več.
Prosimo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi, kontaktirate na hulk@hulktheyorkie.com in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki zopet dobavljivi.

 


Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.
Ne zavezujemo se za pravilnosti in popolnost tekstovnega in slikovnega gradiva.

Fotografija in dejanski izgled izdelka se lahko razlikujeta.
Uporaba Hulkporium izdelkov na lastno odgovornost.

Rok dobave  v času odsotnosti

V kolikor je na spletni strani navedeno, da smo od določenega do določenega datuma odsotni, lahko naročila še vedno nemoteno oddajate. V tem primeru se bo kot datum oddanega naročila upošteval prvi dan, ko je HULKporium ponovno odprt. Plačila lahko izvedete kadarkoli do ponovnega odprtja in se rok 5 delovnih dni ne upošteva.

Vračilo izdelkov

Kupec ima pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov hulk@hulktheyorkie.com , da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.
Kupec mora v 14. dneh od poslanega sporočila o odstopu od naročila podjetju vrniti blago nerabljeno, nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.
Edini strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila (nakupa) je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine), ki ga pošlje na naslov, ki Vam je posredovan s strani prodajalca.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Izdelke, ki so narejeni po naročilu ni možno zamenjati ali vrniti.

 

Hulkporium se obvezuje, da na željo kupca kupljene izdelke brezplačno popravi in prilagodi, v kolikor je do napake prišlo med šivanjem in izdelek še ni bil opran in nošen. Ostale prilagoditve oblačila se zaračunajo po veljavnem ceniku:

 

 - zožanje ali krajšanje: 50% cene in poštnina;

 - razširitev (v kolikor je to mogoče): 75% cene in poštnina;

 - daljšanje je žal nemogoče, saj je potrebno celoten izdelek sešiti znova. V kolikor je vaš ljubljenček zrasel, vam priporočamo nakup novega oblačila po novih merah.

 

Kupec krije stroške poštnine po veljavnem ceniku.

V kolikor so na izdelku nastale poškodbe zaradi uporabe, se popravila zaračunajo na podlagi ocenjene škode in porabe materiala za popravilo, a ne več kot 75% prvotne cene izdelka. Kupec ravno tako krije stroške poštnine po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Izdelkov narejenih po meri ni mogoče vračati in menjati.

 

 

Izdaja računa

Hulkporium ob dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu doda račun v elektronski obliki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov ob prejemu naročila.

Kode za popust 


Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Hulkporium. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Hulkporium ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ”Vnesite kodo za popust” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”potrdi”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.hulktheyorkie.com izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem izbrani artikel doda v košarico. Ko želite zaključiti nakup,  povezavo ”Poglej košarico” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

 2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.hulktheyorkie.com se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”.

   3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

 • Strošek dostave: dostava po celotni Sloveniji je fiksna. Zagotavlja jo Pošta Slovenije.

 • Način plačila: Izbira se lahko med sledečimi načini plačila: Plačilo po predračunu, plačilo s kreditno ali debetno kartico in Paypal plačilo.

 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

 • Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Place order”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpišejo podatki o plačniku in podatki o naročilu. Prav tako prejmete številko Vašega naročila.

 

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Uporabnikom so na spletni strani Hulkporium vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

 • Hulkporium lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

 • Postopek nakupa za pravne osebeje popolnoma enak kot za fizične osebe. Prav tako so enake možnosti plačila.

 

Odgovornost za stvarne napake


Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Hulkporium uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Hulkporium-a.

Varovanje osebnih podatkov

 • Hulkporium za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Hulkporium : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.

 • Hulkporium navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija


Hulkporium bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Hulkporium izrecno spoštoval.

 

Reševanje sporov

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Hulkporium (Mishamish s.p.), ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Cene

Vse cene so izražene v EUR (evrih) in ne vsebujejo DDV. Hulkporium (Mishamish s.p.), ni zavezanec za DDV. DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Z gotovino ne poslujemo.

Cene izdelkov variirajo glede na velikost. Po izbiri primerne velikosti za vašega kužka, se prikaže cena za le-to. Cene objavljene na socialnih omrežjih in naslovni strani spletne trgovine HULKporium se nanašajo na najbolj prodajano velikost - velikost S.

Cene oblačil izdelanih po meri se določijo po predloženih merah kužka s strani stranke.

Vse cene so v evrih.

Izdelava

Narejeno v Sloveniji.

bottom of page