top of page

Varovanje podatkov

Spletna trgovina Hulkporium oziroma njen upravljalec Mishamish s.p. se obvezuje k varovanju osebnih podatkov v skladu z GDPR.

Za potrebe izstavljanja računov, pošiljanja kupljenega in promocijskega materiala ter obveščanja strank, v naši zbirki osebnih podatkov hranimo sledeče podatke o uporabnikih: ime, priimek, naslov, telefon ter email. Osebne podatke hranimo v naši zbirki do ukinitve uporabniškega računa v spletni trgovini Hulkporium.

V skladu z zakonom imate pravico do spremembe, izbrisa in izpisa podatkov, ki jih hranimo o vas. Vse zahteve nam prosimo posredujte na elektronski naslov hulk@hulktheyorkie.com . Obdelali jih bomo v roku 30 dni. Svoje podatke v spletni trgovini lahko pregledate in popravite v zavihku “Moj Račun”.

Stran uporablja tudi piškotke ki služijo za zbiranje podatkov o uporabi naših storitev ter za izboljšanje in prilagajanje vsebin našim obiskovalcem. Uporabljajo se za identifikacijo kot tudi za pravilno izvedbo naročil.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Nov Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah 2002/58/ES. Odločbe novega zakona se pričnejo uveljavljati z dnem 15.6.2013 in veljajo za vse spletne strani, ki na kakršen koli način za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije.

V Direktivi je bil spremenjen člen, ki govori o piškotkih in podobnih tehnologijah, s katerimi je mogoče shranjevati informacije ali pridobivati informacije, shranjene na uporabnikovi terminalni opremi (kot je npr. računalnik, mobilna naprava). Uporaba takih tehnologij je po novem mogoča le na podlagi privolitve uporabnika.

Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega, pa vendar so uporabniki s takimi tehnologijami na splošno zelo slabo seznanjeni, prav tako tudi z orodji, s katerimi je piškotke mogoče upravljati.

KAJ SO SPLETNI PIŠKOTKI?

 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;

  • življenjsko dobo piškotka;

  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

 

 

NAMEN UPORABE PIŠKOTKOV

 

Z vidika namena uporabljamo naslednje piškotke:

  • Nujno potrebni: potrebni samo delovanje spletne strani

  • Analitični: piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran in jih uporabljamo za izboljšanje delovanja spletne strani.

  • Funkcionalnost: Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbire, kot npr. uporabniško ime in ostale nastavitve, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.

  • Oglaševanje: Te piškotke uporabljamo z namenom, da vam pošiljamo vsebine, ki bolj ustrezajo vašim interesom. S pomočjo oglaševanja vsebine naših strani lahko ohranjamo brezplačno dostopne.

 

Uporabljamo naslednje piškotke:

Piškotek 1: piškotek socialnega omrežja Facebook, ki vam omogoča “všečkanje” izdelkov in deljenje le teh

Piškotek 2: piškotek Google Analytics, ki nam omogoča spremljanje uporabe našega spletnega mesta

Piškotek 3: stalni piškotek ki hrani vašo odločitev glede uporabe piškotkov na strani

Podatkov zbranih s piškotki ne bomo posredovali tretjim osebam.

bottom of page